Stekelenburg: van klein tot GROOT

Lees het verhaal...

Corporate story Stekelenburg B.V.

 

We zijn inmiddels een begrip in Nederland, een gerenommeerd bedrijf op het gebied van betonbekisting en kelderbouw. We weten inmiddels hoe moeilijk het is om in tijden van crisis een bouwbedrijf draaiende te houden. Desondanks zijn we de laatste jaren enorm gegroeid en hebben grote resultaten bereikt. Lees ons verhaal op deze pagina

Hoe het begon...

 

1986 - 2001

 

Gewoon tijdens werk...

Het is op een 'gewone' doordeweekse dag op de technische school in Utrecht dat Cees Stekelenburg samen met Joop Broeke besluit om na hun studie een bouwbedrijf te starten. Zo gezegd, zo gedaan. Na het afronden van hun studie, starten ze het bedrijf Broeke&StekelenburgBV. Al gauw ontdekken ze elkaars kwaliteiten; Cees is een echte werker en Joop iemand van de cijfers. Cees besluit daarom het werkgedeelte op te pakken en Joop het administratieve gedeelte. Na enige tijd loopt de samenwerking tussen Joop en Cees spaak. Na veel onenigheid besluit Cees uit het bedrijf te stappen en voor zichzelf te beginnen.

 

1986, vanaf 0...

Als Cees thuis komt wordt er geschokt gereageerd door de familie. Cees stelt iedereen gerust en belooft als zelfstandige verder te gaan en Stekelenburg opnieuw op de kaart te zetten. Hij schrijft zich opnieuw in onder de naam Bouw- en aannemingsbedrijf Stekelenburg. Hij beseft dat hij vanaf nul moet beginnen. Desondanks realiseert hij project na project en begint hij met ZZP'ers aannemen.

 

Vervolgens...

Rond 1990 maakt Stekelenburg een grote groei door. Er werken inmiddels 10 - 15 ZZP'ers voor Cees. Inmiddels komen dochter Jeanette Timmer en haar man Peter Jan Timmer in het bedrijf. Peter-Jan werkt op de bouw en Jeanette werkt op de administratie.

 

 

 

 

2002-2007

 

Overlijden...

Na 15 jaar Stekelenburg gerund te hebben, overlijdt Cees Stekelenburg op 3 februari 2001 van de ene op de andere dag. Een trieste en zwarte dag voor Stekelenburg. Dochter Jeannette Timmer-Stekelenburg en schoonzoon Peter Jan Timmer maken vervolgens de keuze om het bedrijf over te nemen. Voor Peter Jan is dit een hele omslag, aangezien hij eerst op de bouw werkte samen met zijn collega's. Vanaf nu moet hij zijn 'collega's' vertellen wat ze moeten doen.

 

En toen...

Na enkele jaren krijgt Peter Jan meer kennis en ervaring met ondernemen en groeit Stekelenburg gestaag verder. Rond 2006 krijgt Peter Jan meer vragen over het huren van bekisting. Na enige tijd besluit hij Stekelenburg op te splitsen in twee bedrijven: Bouw-en aannemingsbedrijf Stekelenburg b.v. en Stekelenburg Verhuur. Dit betekent voor Stekelenburg dat er meer personeel vereist is. Het personeel wordt vervolgens opgesplitst. Een gedeelte van het personeel specialiseert zich in het verhuren van bekistingsmaterialen en een gedeelte van het personeel wordt verantwoordelijk voor de bouwprojecten.

 

Maar...

In 2008 wordt de bouwwereld ernstig geraakt door de economische crisis. Stekelenburg is dat niet ontgaan. Dit betekent veel verlies en moeilijke tijden voor Stekelenburg. Desondanks verhuist het bedrijf naar een groter pand in Maarssen.

 

 

2007-2017

 

2015...

Na een moeilijke tijd is het niet mogelijk om Stekelenburg Bouw- en aanneming langer in stand te houden. Hoewel de verhuur goed draait, moet in 2015 Stekelenburg bouw- en aanneming noodgedwongen stoppen. Peter Jan besluit voor de bouw-en aanneming verder te gaan onder een andere naam, Stekelenburg kelder- en betonbouw. Inmiddels zit er in de verhuur alleen maar groei.

 

Overleven is ondernemen...

Dankzij goede afspraken, juiste communicatie en initiatiefrijk ondernemen slaagt Peter-Jan erin om Stekelenburg uit de crisis te helpen.

Als de bouwwereld weer begint aan te trekken, kijgt Stekelenburg kelder- en betonbouw meer aanvragen.   Een jaar later draait ook deze tak weer volop mee en Peter Jan krijgt aanvraag na aanvraag over grote bouwprojecten. Tevens besluit hij extra personeel aan te nemen.

 

Waar gaan we naartoe...

Inmiddels zijn zowel de verhuur als de bouw aan het groeien en is Peter Jan blijvend op zoek naar goed personeel. Op de bouw werken op dit moment 20 - 30 mankrachten. Hij ziet dat er een blijvende en stijgende vraag is naar huur betonbekisting, hier zal hij zich de komende jaren op richten. Over 15 jaar hoopt hij Stekelenburg over te dragen aan zijn zoon Dirk Jan Timmer. Hij is inmiddels bijna klaar met zijn studie en klaar om in het bedrijf te trekken. Samen willen ze Stekelenburg de grootste betonbekistingsverhuurder van Nederland maken.